Impotenta. Eliminarea prostatei continua sa fie un standard de aur in tratamentul pentru cancerul de prostata in raport cu toate celelalte optiuni de tratament (Zippe et al., ). Etiologia implicata in disfunctia erectila (impotenta) este multifactoriala. In plus, spre deosebire de alte tratamente, nu are ca efect secundar incontinenta si impotenta, relateaza Daily Mail. Cancerul de prostata este cel mai frecvent in randul barbatilor, unul din patru suferinzi de cancer avand tumori la nivelul prostatei. Adenocarcinomul este o forma de cancer la prostata care se dezvolta din tesutul epitalial glandular. In cazul prostatei, deoarece contine si tesut muscular, poate sa apara un sarcom. Cel mai frecvent fiind insa, adenocarcinomul.
In jur de 70% dintre carcinoamele la prostata se dezvolta in portiunea din spatele glandei, ceea ce explica simptomele. Cancer prostata impotenta Noua tehnica de a invinge cancerul de prostata si a reda potenta Oamenii de stiinta testeaza in prezent o noua tehnica de a invinge cancerul de prostata, care implica inteparea celulelor canceroase cu ace fierbinti.
Cancer prostata impotenta
Alte articole despre: tratament cancer prostatatratament ultrasunete cancer prostataterapie ultrasunete cancer prostatacancer prostata tratamente noi. In afară de alfa-blocante, impktenta putea vorbi, de asemenea, si despre inhibitorii ACE enzima de conversie a angiotensinei- Cancer prostata impotenta, blocante ale canalelor de calciu, blocantele receptorilor angiotensinei. In acest caz, acest lucru semnalizeaza ca boala este mai extinsa si exista sanse mici de vindecare prin interventie chirurgicala. Cancer prostata impotenta a mai fost folosita experimental in cazul cancerului mamar si al rinichilor, in prezent procedura fiind suportata de 60 Cancer prostata impotenta barbati cu cancer de prostata in stadiu incipient. Antiinflamatoare nesteroidiene AINS sunt substante care fac parte din grupa analgezice-antipiretice-antiinflamtoare, la care predomina efectul antiinflamator. De obicei oboseala dispare in timp.
Buna ziua de circa 2 ani sotul meu urineaza c-am frecvent poate fi vorba de prostata ,are 46 de ani,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa facem ,va multumesc. Stresul si frica de esec sunt factorii Cancer prostata impotenta cei mai importanti ai dorintei sexuale si a potentei. Administrarea lui nu interfera cu nici un Camcer pe care s-ar putea sa-l mai luati. Nu există nici o dovada ca aceste medicamente sunt periculoase iimpotenta aveti boli de inima, dar acestea nu ar trebui prostaa fie luate în cazul în care luati nitrati de exemplu, Nitroglicerina, Nitropector izosorbid pentru angina pectorala. Copyright ©iMedia Plus Group. In schimb poate oferi pacientului alte forme de tratament In cazul prostatectomiei radicale, prostata prostaha veziculele seminale sunt indepartate complet.
Impotenta dupa indepartarea prostatei la barbatii cu cancer de prostata mart.
8 Eliminarea prostatei continua sa fie un standard de aur in tratamentul pentru cancerul de prostata in raport cu toate celelalte optiuni de tratament (Zippe et al., ). Dar odata ce cancerul incepe sa creasca mai repede sau sa se extinda la alte tesuturi, poate deveni periculos. Acest tip de cancer prostatic agresiv poate apare la orice varsta. Desi boala are tendinta de a progresa incet, in general este mortala daca tumora creste dincolo de glanda. 8/31/ · Aceasta optiune reprezinta tratamentul de prima intentie al cancerului de prostata avansat. Desi utila, terapia hormonala are si efecte adverse, precum scaderea libidoului, impotenta, osteoporoza, dar si tulburarile cardiace. Daca este vorba despre un cancer de prostata in stadi avansate pe langa un urolog mai este nevoie de un radioterapeut si un oncolog”, precizeaza medicul prima urolog Valentin Ambert. Potrivit Asociatiei Romane de Urologie, prostatectomia (rezectia chirurgicala a prostatei)este frecvent asociata cu radioterapia si expune persoana afectata la un risc mare: impotenta si incontinenta urinara.
Noua tehnica de a invinge cancerul de prostata si a reda potenta
prostatita.adonisfarm.ro” style=”width:300px” />
De cele mai multe ori, pacientii sunt constienti de faptul ca acestea pot da un efect secundar pe partea de Cancer prostata impotenta dar sunt dispusi sa indure efectele secundare ale Cancer prostata impotenta medicamente pe durata tratamentului lor. Antiinflamatoare nesteroidiene AINS sunt substante care fac parte din grupa analgezice-antipiretice-antiinflamtoare, la care predomina efectul antiinflamator. Din acest program de supraveghere atenta sunt prostxta pacientii ale caror tumori au caracteristici care pot semnaliza o tumora Cancer prostata impotenta creste repede sau o boala mai extinsa. Graba strica treaba. Terapia psihologica — Terapia cu un consilier instruit poate ajuta o persoana sa scape de sentimentele de anxietate, frica sau vinovatie care ar putea avea un impact asupra functiei sexuale.
Sau pot fi administrate sub forma unui implant care poate fi inserat la nivelul pielii in fiecare an; – Cancer prostata impotenta antiandrogene. De la inceputul revolutiei sexuale, femeile umbla din ce in ce mai dezbracate pe strada Chimioterapia este recomandata in cazul in care tratamentul hormonal nu a fost suficient. Timpul in care se obtin rezultatele depinde de tipul individual, obiceiurile alimentare, starea generala de sanatate, regim de viata, alte afectiuni asociate, etc. Evaluarea vasculare — Acest lucru implica o pristata a fluxului sanguin la nivelul penisului.
Disfunctia erectila poate fi cauzata, in principal, de factorii psihologici, precum emotiile sau problemele cu sistemul nervos dar si de factorii fizici legati de vasele de sange, nervi si hormoni. Cancerul de prostata tinde sa fie un cancer cu crestere lenta. Interventia chirurgicala poate fi o optiune buna daca medicul dumneavoastra considera ca locatia cancerului este in glanda prostatica.
De asemenea, decizia unei interventii chirurgicale este dependenta de varsta, sanatatea generala si de alti factori. Prostatectomia radicala este cea mai des intalnita interventie chirurgicala si implica indepartarea chirurgicala a glandei prostatice. Glanda prostatica este o glanda in forma de gogoasa care inconjoara uretra chiar sub vezica. Uretra transporta urina si lichidul seminal din corp prin penis.
Prin aceasta procedura se elimina prostata, tesutul din jur si veziculele seminale. Cu toate acestea, exista unele riscuri asociate cu interventia chirurgicala. Doua fascicule mici de nervi de pe ambele parti ale prostatei sunt vulnerabile la leziuni in timpul operatiei. Acest lucru depinde de dimensiunea si localizarea cancerului.
Procedura chirurgicala poate necesita indepartarea unor nervi daca exista riscul ca acest cancer sa fi invadat unul sau ambele seturi de nervi.
Daca ambele seturi de nervi sunt indepartate, este posibil sa nu mai puteti mentine o erectie fara ajutorul dispozitivelor medicale. Dupa finalizarea operatiei, puteti suferi de disfunctie erectila timp de cateva saptamani, un an sau mai mult. Acest lucru este cauzat de faptul ca interventia chirurgicala poate rani anumiti nervi, muschi si vase de sange implicate in obtinerea unei erectii.
Exista si alti factori care afecteaza disfunctia erectila in timpul recuperarii si, de aceea, este dificil de zis care este durata recuperarii. Daca se produc leziuni ale tesutului nervos in timpul unei prostatectomii radicale, acestea pot provoca o recuperare mai lunga. Daca ati suferit de disfunctie erectila inainte de interventia chirurgicala, aceasta nu va fi rezolvata dupa procedura chirurgicala.
Imbunatatirea tehnicilor de chirurgie a prostatei a dus la rezultate mult mai bune pentru multi dintre barbati. Persoanele cu functie erectila mai buna inainte de interventia chirurgicala pot avea un rezultat mai bun.
S-a constatat ca aproximativ jumatate dintre barbatii care sufera aceasta procedura chirurgicala isi vor recapata functia pre-chirurgicala in primul an dupa operatie. Un stil de viata sanatos poate duce la o mai buna recuperare a functiei erectile si a bunastarii generale.
Medicamentele sau dispozitivele medicale pot ajuta la recuperarea disfunctiei erectile dupa o interventie chirurgicala. Medicamentele populare pentru tratarea disfunctiei erectile pot fi foarte eficiente. Daca suferiti de o afectiune cardiaca, medicul poate recomanda sa nu utilizati medicamentele impotriva disfunctiei erectile din caza riscului de complicatii severe.
Barbatii care nu pot sau nu doresc sa ia medicamente pentru tratarea disfunctiei erectile pot lua in considerare un dispozitiv medical, cunoscut si sub denumirea de pompa pentru penis. Acest dispozitiv este format dintr-un cilindru prin care se introduce penisul, cu un motor electric pentru a crea aspiratia si produce un mediu de vid in jurul penisului.
El determina cresterea sangelui, ajutand provocarea unei erectii. Dispozitivul este eficient pentru majoritatea utilizatorilor, fiind bine tolerat de catre acestia.
Intelegerea optiunilor de tratament pentru disfunctia erectila inainte de o interventie chirurgicala poate ajuta la reducerea anxietatii pre-chirurgicale. O consultatie la medicul dumneavoastra va poate linisti. Indepartarea chirurgicala a prostatei poate fi o salvare a vietii. Discutati cu medicul dumneavoastra cu referire la toate optiunile de tratament daca ati fost diagnosticat cu cancer de prostata. De asemenea, luati in considerare obtinerea unei alte opinii care poate fie sa confirme recomandarea medicului dumneavoastra, fie sa va ofere alte informatii si alte solutii. Cu siguranta, medicul va intelege interesul dumneavoastra de a aduna mai multe fapte si perspective.
Indepartarea celulelor canceroase este cel mai important lucru pentru mentinerea sanatatii organismului.
Cu toate acestea, trebuie sa va consultati cu medicul despre revenirea la activitatea sexuala dupa finalizarea tratamentului. Generalitati Disfunctie erectila poate aparea la orice varsta. La tineri, cauza este probabil de natura psihologica, in timp ce la barbatii in varsta, cauza este mai degraba una organica. Generalitati Disfunctia erectila sau impotenta este definita ca inabilitatea unui barbat de a-si mentine erectia, suficient pentru a desfasura un act sexual reciproc satisfacator cu partenerul sau. Disfunctia sexuala este adesea asociata cu tulburari cum ar fi De asemeni, tuseul rectal nu detecteaza toate cancerele de prostata. Diagnosticul poate fi confirmat doar prin examinarea microscopica a celulelor prostatei.
Pentru acest lucru se realizeaza o biopsie la cabinetul de urologie. Un fragment mic de tesut este recoltat de la nivelul prostatei si examinat la microscop. Medicul va discuta despre istoricul medical cu pacientul. Medicul poate intreba despre un istoric de afectiuni genitale sau urinare in familie si despre eventualele modificari pe care pacientul le-a observat la mictionare. Stadiul precoce al cancerului se refera la limitarea tumorii doar la nivelul prostatei.
Acesta nu este extins — metastaziat — nici la tesuturile din jur nici la alte organe la distanta, cum ar fi osul. Acest tip de cancer, pe care medicii il numesc cu risc scazut, are cele mai mari sanse de vindecare. Unul din doi barbati diagnosticati cu cancer de prostata au varsta de 72 de ani sau mai mult.
Intrucat cancerul de prostata creste foarte incet, multi dintre acesti pacienti pot muri din alte cauze inainte de aparitia oricaror simptome semnificative. Cu alte cuvinte, multi barbati vor muri cu cancer de prostata dar nu de cancer de prostata. Alt lucru care trebuie retinut este ca tratamentul cancerului de prostata poate avea efecte secundare semnificative si complicatii.
Deci incercarea de vindecare — ceea ce medicii numesc terapie definitiva — poate sa nu fie cea mai buna alegere in toate cazurile. Exisa trei optiuni de baza de tratament pentru stadiul precoce al cancerului de prostata. Cele doua optiuni active de tratament — chirurgia si radioterapia — pot deseori duce la vindecare folosite singure. In cazul pacientilor cu boala cu risc intermediar si ridicat este de obicei nevoie de o combinatie de terapii pentru a atinge vindecarea sau controlul bolii.
Ultima optiune nu este o forma de tratament. In schimb este o forma de supraveghere atenta a pacientului. Exista si o a patra optiune de tratament de baza: terapia homonala. Este de obicei rezervata pacientilor varstnici si pentru pacientii cu forme avansate de boala. Chimioterapia joaca un rol limitat in tratamentul cancerului de prostata.
Este rezervat in special pentru tratamentul pacientilor cu forme avansate sau recurente de boala care nu raspund la terapie hormonala. Alegerea dintre cele trei forme de baza de tratament poate depinde de mai multi factori: – varsta si speranta de viata a pacientului; – alte probleme serioase de sanatate pe care le poate avea pacientul, cum ar fi afectiunile cardiace; – preferinta persoanala a pacientului, care informat de catre medic poate alege daca doreste sa inceapa tratamentul sau sa mai astepte; – preocuparile legate de efectele secundare ale tratamentului cancerului de prostata.
Efectele secundare pot include lucruri care afecteaza stilul de viata. Spre exemplu, disfunctia erectila si incontinenta urinara sunt doua efecte secundare posibile.
Daca tumora este limitata la glanda prostatica, un chirurg experimentat poate indeparta intraga prostata. Procedura este cunoscuta sub numele de prostatectomie radicala. Prostatectomia poate fi o optiune de tratament buna pentru barbatii mai tineri, de 40, 50, 60 de ani, care au o stare buna de sanatate. Acest lucru este cu atat mai adevarat cu cat barbatii mai tineri au risc mai mare de deces datorita cancerului de prostata decat au pacientii de 70, 80, 90 de ani. Inainte de realizarea prostatectomiei , medicii trebuie sa se asigure ca tumora se limiteaza la glanda prostatica.
Este posibil ca boala sa se fi extins la nodulii limfatici zonali.
In acest caz, acest lucru semnalizeaza ca boala este mai extinsa si exista sanse mici de vindecare prin interventie chirurgicala. Pentru a se asigura ca boala nu s-a extins, chirurgul relizeaza o limfadenectomie pelvina. In aceasta procedura sunt indepartati nodulii limfatici din pelvis. Apoi ganglionii sunt examinati la microscop de un anatomopatolog pentru evidentierea celulelor canceroase. Daca anatomopatologul identifica celule canceroase, in general chirurgul nu va mai realiza prostatectomia radicala. In schimb poate oferi pacientului alte forme de tratament In cazul prostatectomiei radicale, prostata si veziculele seminale sunt indepartate complet.
Veziculele seminale sunt niste glande mici care contribuie la formarea spermei.
Chirurgii au mai multe alternative pentru abordul prostatei: – Prostatectomia retropubiana. Chirurgul realizeaza o incizie in peretele abdominal pentru a ajunge la prostata. In timpul operatiei, chirurgul poate indeparta si nodulii limfatici din zona. Acestea sunt masuri de precautie care pot ajuta la prevenirea extinderii bolii; – Prostatectomia perineala. Chirurgul realizeaza o incizie la nivelul perineului.
Perineul este zona dintre scrot si anus. In cazul acestei interventii, este necesara si o incizie abdominala pentru inedpartarea nodulilor limfatici; – Prostatectomia laparoscopica. Chirurgul foloseste intrumente care sunt introduse prin cateva incizii mici. Aceasta optiune este in general asociata cu mai putine complicatii si cu o recuperare mai rapida. Dar este mai dificila din punct de vedere tehnic si nu este potrivita pentru toate tipurile de tumora; – Rezectia transuretrala de prostata. Acest tip de interventie este folosit si in cazul adenomului benign de prostata.
Chirurgul insereaza un instrument chirurgical mic prin uretra.
Apoi indeparteaza tesutul prostatic care determina problemele cum ar fi mictionarea dificila sau dureroasa. Prostata nu este indepartata in intregime. Interventia este uneori folosita pentru ameliorarea simptomelor cancerului de prostata la pacientii varstnici care nu sunt candidati potriviti pentru prostatectomia radicala. Unele spitale realizeaza si criochirurgie. Aceasta este o tehnica investigationala in care tesutul prostatic este distrus prin alternante de inghetare si dezghetare. Experienta pentru tratarea cancerului de prostata prin aceasta tehnica este limitata. Nu se stie clar daca aceasta tehnica ofera avantaje fata de tehnicile conventionale sau radioterapie.
Chiar si cel mai experimentat si atent chirurg poate sa nu fie capabil sa evite complicatiile. Una dintre posibilele complicatii este disfunctia erectila. Unii chirurgi folosesc o tehnica de salvare a nervilor.
Chiar si cu aceasta nu exista nici o garantie ca nu va apare disfunctia erectila. Aceasta tehnica de salvare a nervilor nu este o optiune pentru pacientii a caror tumora se gaseste aproape de acesti nervi.
De asemeni poate sa nu fie o optiune pentru pacientii cu tumori mari. Disfunctia erectila datorata chirurgiei prostatei are tendinta de a se ameliora in timp. Aproape jumatate dintre pacientii ai caror nervi au ramas intacti in urma operatiei au avut o recuperare completa a functiei erectile dupa un an. Trei sferturi dintre pacienti recupereaza functia erectila dupa doi ani. Studiile au aratat ca medicamente precum Viagra , Cialis, Levitra pot ajuta barbatii cu disfunctii erectile dupa o interventie de salvare a nervilor.
Dar aceste medicamente sunt semnificativ mai putin eficiente la pacientii care au suferit leziuni ale nervilor penieni. Alte complicatii frecvente ale prostatectomiei radicale includ incontinenta urinara — scurgerea involuntara de urina din vezica — si incontinenta fecala — scurgerea involuntara de materii fecale din rect. Aceste complicatii se pot ameliora in timp.
Pot chiar sa dispara. Doar unii dintre pacienti continua sa aiba probleme pe termen nedefinit. In cazurile severe, unii pacienti au nevoie de interventie chirurgicala pentru a sprijini muschii sfincterieni care controleaza eliberarea urinei.
Exista doua tipuri de baza pentru radioterapie: iradierea externa si brahiterapia. In cazul iradierii externe, prostata este expusa unor raze X cu energie mare eliberata de un aparat aflat in afara organismului pacientului. Radiatia poate fi distribuita la nivelul prostatei si prin folosirea unor ace, fire sau tuburi subtiri numite catetere. Terapia prin emisie de protoni este un tip de radioterapie externa. Acestea sunt particule atomice cu o incarcatura electrica pozitiva. Avantajul acestui tip de terapie este ca particulele elibereaza majoritatea energiei la tesutul tinta.
Astfel tesuturile inconjuratoare, sanatoase nu sunt expuse unor doze mari de radiatii. Acest tip de terapie este foarte costisitor. La momentul actual nu se stie daca terapia prin emisie de protoni este mai eficienta decat tehnicile standard de radioterapie.
Radioterapia moderna se realizeaza prin tehnica conformala. Aceasta este o tehnica in care sisteme imagistice tridimensionale cartografiaza forma tumorii prostatice. In acelasi timp, expunerea strucurilor sanatoase adiacente este minima, cum ar fi intestinul gros sau tractul urinar. Radioterapia cu intensitate modulata permite o distribuire mai precisa a radiatiei cu energie inalta spre tumora si o expunere minima a tesuturilor sanatoase. Astfel incidenta efectelor secundare asupra colonului si a tractului urinar este foarte scazuta.
Nu s-a efectuat nici un studiu major in care sa fie comparate eficacitatea interventiei chirurgicale fata de radioterapia in tratamentul stadiului precoce al cancerului de prostata. Este bine totusi ca pacientii sa nu faca aceasta alegere doar pe baza unor studii, ci sa ia in considerare posibilitatea efectelor secundare si impactul pe care acestea l-ar putea evea asupra calitatii vietii. Complicatiile si efectele secundare ale radioterapiei Cele mai frecvente complicatii ale radioterapiei includ disfunctia erectila si incontinenta urinara.
Disfunctia erectila dupa radioterapie tinde sa se amelioreze mai incet decat cea aparuta dupa interventie chirurgicala.
Dar noile tehnici de radioterapie au dus la scaderea riscului de disfunctie erectila pe termen lung. Alte complicatii pot fi infectii acute ale vezicii urinare si iritatia si disconfortul la mictionare. Deseori pacientilor care urmeaza radioterapie li se prescrie administrare pe termen scurt de alfa-blocante. Acestea sunt medicamente in mod normal prescrise pentru a trata problemele de evacuare determinate de adenomul benign de prostata.
De asemeni radioterapia poate determina infectii ale mucoasei anale si infectii intestinale. Incidenta acestor complicatii totusi, este semnificativ mai mica la pacientii care primesc radioterapie prin tehnici care nu expun tesuturile sanatoase. Unii pacienti pot prezenta oboseala dupa mai multe sedinte de radioterapie. De obicei oboseala dispare in timp.
Supravegherea activa poate fi o optiune buna pentru multi pacienti varstnici care sunt intr-un stadiu precoce, neagresiv al bolii, fara simptome suparatoare.
Supravegherea activa poate fi o optiune potrivita si pentru pacientii care au si alte afectiuni. Acest lucru se intampla intrucat afectiunea poate fi agravata de interventia chirurgicala sau radioterapie. Cu supraveghere activa, pacientii cu cancere in stadiu precoce, cu risc scazut si dimensiuni mici ale tumorii pot beneficia de consult regulat la fiecare sase luni. Consultul include tuseu rectal al prostatei si teste de sange. In plus, pacientii beneficiaza de biopsie anuala a prostatei. Aceast protocol este o alternativa la prostatectomia radicala imediata. Astazi jumatate dintre barbatii diagnosticati cu cancer de prostata se afla in stadiul cu risc scazut al bolii la momentul diagnosticului.
Acest lucru se bazeaza pe mai multe criterii diferentiale, printre care: – nivelul antigenului specific prostatei PSA mai mic de 10; – un scor al scalei Gleason scala de agresivitate tumorala mai mic de 6 pe o scala de la 2 la 10; – stadiul T1c al bolii, care inseamna ca tumora nu poate fi simtita la tuseul rectal si este detectata doar prin biopsie; – stadiul T2a al bolii, care inseamna o detectare minima o tumorii in jumatatea unui lob al prostatei sau si mai putin. Din acest program de supraveghere atenta sunt exclusi pacientii ale caror tumori au caracteristici care pot semnaliza o tumora ce creste repede sau o boala mai extinsa.
Pacientii selectati vor fi urmariti foarte atent. Daca un pacient cuprins in acest program prezinta orice semn de progresie a bolii in probele de tesut recoltate la biopsia anuala, un tratament imediat ii va fi recoandat. Medicii din Suedia au urmarit o populatie de pacienti cu cancer de prostata in stadiu precoce pe o perioada medie de 12,5 ani. Studiul a aratat ca pacientii cu tumori mici, limitate numai la prostata si neagresive au avut o rata de supravietuire excelenta.
Aceste rezultate au fost valabile indiferent de varsta pacientului. Nici unul ditre barbatii din studiu nu au avut cancer diagnosticat prin testarea PSA.
Testarea PSA este relativ recenta si controversata ca metoda pentru detectarea cancerului de prostata. Parte a controversei o reprezinta faptul ca testul poate detecta cancere in stadiul foarte precoce care altfel nu determina nici o problema. Intr-un alt studiu, acelasi grup de barbati au fost urmariti pe o durata si mai mare de timp. Majoritatea cancerelor au crescut foarte lent in primii ani ai studiului. Dar dupa 15 ani de asteptare activa, a existat o crestere substantiala in numarul barbatilor care au prezentat progresia cancerului. De asemeni, mai multi dintre pacienti au murit datorita cancerului de prostata decat in primii ani ai studiului.
Cecetatorii au rezumat necesitatea tratamentului precoce pentru cancerul de prostata. Tratamentul precoce este in special benefic pentru barbatii care la momentul diagnosticarii au o speranta de viata de 15 ani sau mai mult.
Terapia hormonala, sau derpivarea androgenica, foloseste medicamente sau interventie chirurgicala penrtu a bloca actiunea testosteronului si a altor hormoni asupra cancerului de prostata. Exista noi evidente care sugereaza ca nu ofera nici un avantaj pentru supravietuire pentru barbatii cu boala limitata la glanda prostatica. Deprivarea de androgeni totusi joaca un rol important in tratarea pacientilor cu cancer extins local si cancer cu metastaza.
Cancerul avansat local este numit cancer in stadiul III. Cancerul recurent se refera la un cancer anterior tratat care a reaparut. Aceasta intoarcere este de obicei semnalizata de o crestere a antigenului specific prostatei PSA in sange dupa prostatectomia radicala sau radioterapie. Cancerul metastatic sau gradul IV se refera la extinderea celulelor cancerului prostatic prin sistemul limfatic sau sistemul circulator in alte parti ale corpului. Spre exemplu, se poate extinde la coaste sau oase. Nici unul dintre aceste cancere nu poate fi vindecat prin metodele actuale de tratament.
Dar exista cateva tratamente care ofera control pe termen lung al cancerului. Multi barbati traiesc multi ani sau chiar zeci de ani si cu o calitate buna a vietii cu aceste tratamente.
In plus, exista cateva terapii promitatoare pentru cancerul in stadiu avansat care se afla acum in studiu. Barbatii cu un cancer mai avansat sunt deseori tratati cu o combinatie de terapii. Acestea includ interventii chirurgicale, radioterapie, terapie hormonala si chimioterapie. Spre exemplu, unele studii arata ca barbatii cu cancer avansat local au o supravietuire mai buna in urma radioterapiei combinata cu terapie hormonala.
Ei au de asemeni o supravietuire mai lunga fara simptome comparativ cu pacientii care urmeaza doar radioterapie. Varsta pacientului si starea sa generala de sanatate vor fi luate in consideratie cand se planifica strategia de tratament.
Spre exemplu, pentru pacientii mai in varsta si cei care au si alte probleme de sanatate, riscul interventiei chirurgicale pentru cancerul in stadiul avansat poate fi mai mare decat beneficiul. In general, interventa chirurgicala nu poate indeparta complet tesutul canceros la barbatiii cu stadiul III al cancerului prostatic.
Cancer prostata impotenta
Un test genetic ar putea prezice cat de Cancer prostata impotenta este cancerul de prostata, cum se poate diagnostica la timp si, mai ales, Cancer prostata impotenta Csncer fi evitat la anumiti pacienti tratamentul inutil, potrivit cercetatorilor americani. Agresivitatea unui cancer de Oamenii de stiinta testeaza in prezent o noua tehnica de a prrostata cancerul de prostata, care implica inteparea celulelor canceroase cu ace fierbinti. Tehnica, ce presupune folosirea unor ace ce Cancer prostata impotenta au mai Cancer prostata impotenta de 2 mm in diametru, nu lezeaza celulele sanatoase. In plus, spre deosebire de alte tratamente, nu are ca efect secundar incontinenta si impotenta, relateaza Daily Mail.
Cancerul de prostata este cel mai frecvent in randul barbatilor, unul din patru suferinzi de cancer avand tumori la nivelul prostatei Un studiu realizat in Marea Britanie si publicat de prestigioasa publicatie Lancet Oncology a Cancer prostata impotenta ca terapia cu ultrasunete este, in cazul cancerului de prostata, chiar mai eficienta decat operatia sau radioterapia. Deja aceasta alternativa este oferita in Cancsr britanice, atat de cateva de stat, cat si de unele clinici private, considerandu-se ca este mai putin nociva pentru tesutul sanatos decat alte tratamente, considerate „conventionale”, relateaza Daily Mail. Testele de pana acum au aratat ca este mai cu seama eficienta in stadiile incipiente ale bolii, cand tumoarea nu are mai mult de cativa milimetri. Acest gen de terapie reduce si din efectele secundare, micsorand riscul de incontinenta, impotenta si alte complicatii cauzate de avarierea nervilor, cauzata de tratament Prostata este o mica glanda a aparatului genital masculin, localizata in fata rectului, avand forma unei piramide inversate cu baza alipita de vezica urinara si este traversata de uretra prostatica si de canalele ejaculatoare. Incepe sa se dezvolte la pubertate si continua sa creasca toata viata, producand majoritatea lichidului din care este alcatuita sperma. Ce este cancerul de prostata „Cancerul de prostata este o afectiune maligna in care celulele prostatice se modifica, se inmultesc necontrolat si cresc foarte repede, dand nastere unei mase tumorale la nivelul prostatei. Celulele canceroase pot ramane localizate la nivelul prostatic, dar pot si metastaza”, dupa cum explica Dr.
Impotenta si recuperarea dupa o interventie chirurgicala a prostatei
Eliminarea prostatei continua sa fie un standard de aur in tratamentul pentru cancerul de prostata in raport cu toate celelalte optiuni de tratament Zippe et al. Etiologia implicata in disfunctia erectila impotenta este multifactoriala. Nu numai ca poate fi compromisa conducerea nervoasa prin disectia nervilot in timpul operatiei de prostata, dar sinteza de oxid nitric Cancer prostata impotenta fi, de asemenea, diminuata nervul cavernos este o sursa de sinteza pentru oxid nitric. Oxidul nitric este un element chimic primar ce mediaza relaxarea musculaturii netede si vasodilatatia. Intr-un efort de a reduce problemele de erectie aparute dupa prostatectomie, au fost dezvoltate tehnici operatorii care feresc nervii implicati in Cancer prostata impotenta erectil.