Adenom de prostata referat

Adenomul de Prostata. Prostatei, adenomul de prostata este o afectiune masculina ce afecteaza marea majoritate a barbatilor, incepand cu varsta de 50 de ani. Se manifesta printr-o marire anormala a prostatei, glanda situata sub vezica urinara si care inconjoara uretra. Modificarea patologica a dimensiunilor prostatei este in general de natura. Acest referat descrie Adenomul de Prostata. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini). Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Nica. Adenomul de prostata este o afectiune cu evolutie insidioasa, pe parcursul a mai multor ani, modificarile induse asupra aparatului urinar fiind lente. Prostata este o glanda accesorie a aparatului genital masculin, care se afla la baza vezicii urinare si care inconjoara portiunea initiala a uretrei.

Adenomul de prostata este cea mai frecventa tumoare benigna a barbatului si in acelasi timp cauza cea mai frecventa de obstructie subvezicala la barbatul trecut de 55 – 60 de ani. Hipertrofia benigna de prostata (HBP) de obicei devine simptomatica la o varsta trecuta de 50 de ani.

Adenom de prostata referat

Adenom de prostata referat
Anumite cazuri necesita efectuarea urografiei intravenoase si a examenelor urodinamice. Motivul este că adesea bolile de prostată nu sunt dureroase în stadii incipiente. În acest caz, adenomul de prostată poate să nu corespundă gradului Adenom de prostata referat violare a urinării și severității simptomelor clinice. Se prefera tehnica endoscopica transuretrala; oricum, ambele abordari transperineala si transrectala Adenom de prostata referat apreciate. You are reeferat a typo in the following text: Fisiere in arhiva 1 : Adenomul de Prostata. Cu o vezică urâtă, poate apare incontinență urinară urina este expulzată prin picătură involuntară – așa-numita ishurie paradoxală. Simptomele bolii constau, la debut, in urinatul mai frecvent in a doua jumatate a noptii.

Examinarea fizică presupune un examen rectal digital.
Adenomul de prostată este un proces de proliferare a glandelor parauretrale, începând cu vârsta adultă și conducând la apariția tulburărilor urinare.

Adenomul de prostata

Adenom de prostata: cauze, simptome, complicatii, tratament | Prostaffect сumpără
Cauzele pentru modificarea valorii PSA Adenom de prostata referat fi diferite: prostatită acută sau cronică inflamarea prostatei carcinom prostatic Adenlm de prostată hiperplazie prostatică mărirea prostatei alte cauze Valoarea Adenom de prostata referat mărită? Factorii de risc incriminati in aparitia adenomului de prostata sunt : varsta, consumul de alcoolfumatul, hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul zaharatprecum si consumul de medicamente antidepresive, simpatico-mimetice, antihistaminice. In Adenom de prostata referat, printre medici predomina tendinta ca in adenomul prostatei sa se prescrie tratamente cat mai putin invazive, dar eficiente, apelandu-se astfel la plante, medicamente, regim alimentar etc. Dopplerografia ultrasonică a vaselor prostatice.

Cauze Activitatea prostatei implica si eliminarea toxinelor si a celulelor moarte din organism. Simptomele mai puțin comune pot include infecții urinare, incapacitatea de a urina sau urinare cu sânge. Cum evolueaza adenomul de prostata? Netratat, adenomul de prostata produce infectii ale tractului urinar, retentia acuta de urina, litiaza renala, reerat renala. Extras din document Dintre bolile prostatei, adenomul sau hipertrofia benigna de prostata, cum este denumita stiintific aceasta maladie, este cea mai raspandita.

Cele mai frecvente simptome ale adenomului de prostată sunt: Nevoia frecventă de a urina este una dintre cele mai comune manifestări ale adenomului de prostată și poate să apară la interval de una sau două ore, în special pe timpul nopții.

Totuși, dimensiunea prostatei nu determină neapărat severitatea simptomelor. Chiar dacă prostata s-a mărit foarte mult, simptomele pot fi minore, în timp ce bărbați cu prostata ușor mărita pot avea simptome severe. În unele cazuri, simptomele se pot ameliora cu trecerea timpului. Simptomele mai puțin comune pot include infecții urinare, incapacitatea de a urina sau urinare cu sânge. Incapacitatea de a urina reprezintă urgență medicală și necesită control medical imediat.
Diagnosticarea adenomului de prostată presupune o anamneză istoric medical și examinara fizică a pacientului. Trebuie avut în vedere că este necesar un control medical de urgență dacă există sânge în urină, durere sau senzație de arsură la urinare ori incapacitate de a urina. Examinarea fizică presupune un examen rectal digital.

Pacientul va sta aplecat sau întins pe o parte, cu picioarele la piept, în timp ce medicul va introduce un deget în rect pentru a verifica forma și dimensiunea prostatei.
De regulă, determinarea PSA se face înainte de examenul rectal digital și este indicat ca pacientul să nu ejaculeze cu două zile înainte de a face analizele de sânge. Ejacularea poate crește nivelul PSA pentru 24 sau 48 de ore. Trebuie avut în vedere că un nivel crescut de PSA poate indica atât o prostată mărită, cât și inflamarea prostatei prostatită. Tratamentul pentru adenomul de prostată variază în funcție de mărimea prostatei, vârsta pacientului și starea generală de sănătate. Există numeroase metode de tratament care pot ajuta la ameliorarea simptomelor, iar acestea pot include administrarea de medicamente, proceduri minim invazive sau intervenții chirurgicale.
În unele cazuri, simptomele se pot ameliora fără administrarea unui tratament.

Atât intervențiile chirurgicale, cât și procedurile minim invazive sunt recomandate în cazul în care simptomele sunt moderate către severe, tratamentul medicamentos nu a ajutat la ameliorarea simptomelor sau au apărut și alte complicații. Prostatei, adenomul de prostata este o afectiune masculina ce afecteaza marea majoritate a barbatilor, incepand cu varsta de 50 de ani. Se manifesta printr-o marire anormala a prostatei, glanda situata sub vezica urinara si care inconjoara uretra. Modificarea patologica a dimensiunilor prostatei este in general de natura benigna, formatiunile canceroase ale prostatei fiind localizate in general in zona periferica a glandei.
Din cauza modificarilor structurale, prostata va exercita presiune asupra uretrei ingreunand procesul de mictiune. Din acest motiv, jetul de urina va deveni mai slab, urinarea se intrerupe reperat, pentru ca, spre sfarsitul mictiunii, urina sa fie eliminata sub forma de picaturi. Urinarea este insotita de durere sau de o senzatie de arsura.

Creste frecventa urinarilor, mai ales in timpul noptii nicturie. Se amplifica senzatia de urinare, perceputa de bolnav ca o nevoie urgenta de urinare. Unele persoane pot elimina involuntar cantitati mici de urina. Pe masura ce prostata isi mareste volumul vezica urinara nu se mai goleste complet, crescand riscul infectiilor la nivelul tractului urinar.
Poate fi prezenta si hematuria urinare insotita de sange daca se produc leziuni ale tractului urinar. Netratat, adenomul de prostata produce infectii ale tractului urinar, retentia acuta de urina, litiaza renala, insuficienta renala. Prostata indeplineste si functii in cadrul sistemului de reproducere masculin, secretand un lichid albicios ce intra in compozitia spermei, o enzima ce converteste testosteronul in dihidrotestosteron hormon masculin cu influenta majora in activitatea prostatei si o substanta cu proprietati antibacteriene. Cand se modifica marimea glandei sunt afectate si aceste functii, ceea ce va duce la aparitia tulburarilor de dinamica sexuala sau a impotentei.

Activitatea prostatei implica si eliminarea toxinelor si a celulelor moarte din organism. Sub actiunea unor factori diversi precum infectii renale, boli cu transmisie sexuala, sedentarism, expunere prelungita la temperaturi joase, etc, caile de eliminare a celulelor moarte si a toxinelor se blocheaza. Prostata isi va modifica structura si forma din cauza depozitarii acestor toxine si reziduuri celulare. Tratamentul adenomului de prostata readuce prostata la dimensiuni normale prin eliminarea rezidurilor celulare si a toxinelor acumulate. Pentru a obtine aceste obiective, se intensifica schimburile metabolice locale si se deblocheaza caile de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte. Prin cresterea aportului de oxigen la nivel celular, procesul de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte este intensificat.
Tratamentul implica administrarea anumitor formule fitoterapeutice, sub forma de extracte hidroalcoolice din plante medicinale si proceduri de acupunctura, termoterapie tibetana sau helatioterapie.

Specialistii in medicina traditionala cunosc de zeci de mii de ani ca actul sexual este un proces energetic. Pe baza observațiilor clinice, sa stabilit o corelație directă între frecvența simptomelor exprimate și vârsta pacienților. În viitor, doar jumătate din ele observă manifestările clinice care necesită tratament.
În timpul studierii problemei, o atenție deosebită este acordată factorilor de risc pentru dezvoltarea adenomului de prostată. Cele mai semnificative includ vârsta și starea funcțională normală a testiculelor. La bărbații supuși la castrare înainte de pubertate, adenomul nu se dezvoltă, doar câteva observații indică apariția bolii după castrare în epoca matură.
O scădere farmacologică a valorilor testosteronului până la post-extracție duce, de asemenea, la o diminuare a mărimii prostatei în adenom.

Adenomul de prostată glanda prostatică și gradul de activitate sexuală la bărbați nu sunt interdependenți. În prezent, se recunoaște că adenomul de prostată este observat mai frecvent la negri, așa cum sa dovedit atunci când se studiază situația epidemiologică în diferite regiuni ale lumii.
Pe de altă parte, prevalența scăzută observată la locuitorii țărilor estice, în special în Japonia și China, este asociată cu particularitățile dietei locale, care conțin un număr mare de fitosteroli, care au un efect preventiv. Adenomul de prostată este împărțit în trei etape în funcție de gradul de violare a urodynamicii. În prima etapă compensare , începutul urinării este dificil, care este însoțit de tensionare. Adesea, există un sentiment de golire incompleta a vezicii urinare, spune thamuria atât ziua cât și noaptea, fluxul de urina devine lent, intermitent. Când hipotermia, consumul de alcool, alimentele picante, luarea anumitor medicamente, stagnarea sângelui în organele pelvine de exemplu în cazul ședinței prelungite , pacienții pot prezenta retenție urinară acută.

A doua etapă decompensare se manifestă printr-o întârziere semnificativă în debutul urinării, un flux lent de urină, prelungirea urinării la câteva minute, senzația de golire incompletă a vezicii urinare și curgerea involuntară a urinei după urinare. În această perioadă a bolii, urina reziduală din vezică este detectată 50 ml sau mai mult. Există o amenințare de pielonefrită și de multe ori de ischurie acută. Atonia și suprasolicitarea vezicii urinare se dezvoltă în a treia etapă a bolii – decompensare completă.
Cu o vezică urâtă, poate apare incontinență urinară urina este expulzată prin picătură involuntară – așa-numita ishurie paradoxală. Pielonefrită, care a apărut în a doua etapă a bolii, progresează, ducând la dezvoltarea insuficienței renale cronice. Deseori sângerări marcate de la venele dilatate ale uretrei prostatice și a gâtului vezicii urinare.

Adenomul de prostată are un curs clinic în care există trei etape compensare, subcompensare și decompensare : Dezavantajul acestei clasificări este lipsa indicațiilor privind modificările anatomice și funcționale ale tractului urinar superior și ale rinichilor. Violarea urinării , în funcție de severitatea obstrucției vezicii urinare, în combinație cu semnele și complicațiile care o însoțesc, constituie imaginea clinică a bolii.
În acest caz, adenomul de prostată poate să nu corespundă gradului de violare a urinării și severității simptomelor clinice. Este important de reținut faptul că cursul clinic la pacienți este atât de divers, încât se pot distinge mai multe etape, dar este imposibil să se ia în considerare anumite trăsături ale tranziției de la o etapă la alta. Prin urmare, din motive de continuitate și de oportunitate clinică, se consideră rezonabilă păstrarea clasificării clasice care constă în trei etape.
Clasificarea clinică modernă se bazează pe caracteristicile stării funcționale a tractului urinar superior și a rinichilor.

Adenomul de prostată în stadiul 1 este caracterizat prin golirea completă ca urmare a modificărilor compensatorii ale detrusorului, a hipertrofiei sale și a absenței modificărilor semnificative în starea funcțională a rinichilor și a tractului urinar superior. În această etapă, pacienții observă o schimbare în dinamica actului de urinare, care devine mai puțin liber, mai puțin intens și mai frecvent. Nocturia apare de până la 2 ori sau mai mult. În timpul zilei urinarea nu poate fi accelerată, dar nu apare imediat, ci după o anumită perioadă de așteptare, mai ales dimineața. În viitor, există o creștere a urinării în timpul zilei pe fundalul scăderii volumului de urină excretat o dată.
Apariția caracteristică a urgențelor imperative, în care pacientul nu poate întârzia debutul urinării până la incontinența urinară.

Urina este excretată printr-un curent lent, uneori este orientată aproape vertical și nu formează, în mod normal, o curbă caracteristică parabolică. În același timp, pentru a facilita golirea, pacienții, adesea la începutul și la sfârșitul urinării, suferă mușchii din peretele abdominal anterior.
Adenomul de prostată glanda prostatică etapa I – principala caracteristică a acestei etape – golirea eficientă datorită hipertrofiei compensatorii a mușchilor. Nu există urină reziduală sau cantitatea sa este nesemnificativă. Starea funcțională a rinichilor și a tractului urinar superior nu suferă pagube semnificative, rămâne compensată stadiu latent sau compensator al insuficienței renale cronice. În acest stadiu, starea pacientului poate fi stabilă fără progresie pe parcursul mai multor ani, datorită capacității de rezervă a vezicii urinare, a tractului urinar superior și a rinichilor.

Scăderea rezervelor de compensare înseamnă trecerea la etapa următoare – stadiul de adenom de prostată 2. Se caracterizează prin stadii intermediare de disfuncție a tractului urinar superior și a rinichilor. La urinare, pacientul nu se golește complet, apare ml de urină reziduală, volumul căruia crește. Modificările distrofice se dezvoltă în detrusor, ca rezultat al pierderii capacității de expulzare activă a urinei în timpul contracției și dilatării. Pentru golire, pacientii sunt fortati sa-si tina muschii abdominali pe parcursul intregului act de urinare, iar acesta este un factor suplimentar pentru cresterea presiunii intravesicale.
Urinarea este intermitentă, multifazică, cu perioade de repaus ajungând la câteva minute.

Datorită unei creșteri a presiunii în vezică, comprimarea mecanică a orificiilor ureterale cu țesut hiperplastic și a fasciculelor de mușchi suprasolicitate, precum și pierderea elasticității în structurile mușchiului detrusor, se observă o încălcare a transportului de urină de-a lungul tractului urinar superior și expansiunea acestora. În acest context, funcția renală continuă să scadă stadiul compensat sau intermitent al insuficienței renale. Scăderea crescătoare a funcției renale se manifestă prin sete, uscăciune, amărăciune în gură, poliurie etc.
Întreruperea mecanismelor de compensare înseamnă trecerea bolii în stadiul final III al dezvoltării bolii, care se caracterizează prin decompensarea completă a funcției vezicii urinare, a tractului urinar superior și a stadiului intermitent sau terminal al insuficienței renale. Vezica urinară își pierde capacitatea de a contracta, golirea sa este ineficientă chiar și cu participarea forțelor extravestiale.

Peretele vezicii urinare este întins, este umplut cu urină și poate fi determinat vizual sau prin palpare în abdomenul inferior. Forma sferică, marginea superioară dă impresia unei tumori care atinge nivelul ombilicului sau mai mare. Pacientul simte o dorință continuă de golire. În acest caz, urina este excretată foarte des și nu în flux, ci în picături sau în porții mici. Întârzierea cronică prelungită a volumelor mari de urină determină o slăbire treptată a dorinței de a urina și durerea datorată dezvoltării atoniei vezicii urinare. Ca rezultat al depășirii, pacienții marchează perioade de excreție urinară involuntară și apoi zilnic, constantă, involuntară, în picături.
Astfel, se observă paradoxul unei combinații de retenție urinară și incontinență, numită ishurie paradoxală. Adenomul de prostată glanda prostatică în stadiul III – pacienții prezintă o expansiune marcată a tractului urinar superior și o încălcare progresivă a funcțiilor parțiale ale parenchimului renal datorită uropatiei obstructive.

Referat: Adenomul de Prostata (#) – Graduo

Adenomul prostatic - Prezentare generală a informațiilor | Competent despre sănătate pe Prostaffect
Tot Adenom de prostata referat prodtata este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt. Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze [1], [2], etc.

Adenomul de prostată este un proces de proliferare a glandelor parauretrale, începând cu vârsta adultă și conducând la apariția tulburărilor urinare. În dezvoltarea hiperplaziei benigne de prostată, dezechilibrul hormonal în timpul îmbătrânirii joacă un rol important: scăderea producției de androgeni de către testicule duce Adenom de prostata referat creșterea producției hormonului gonadotropic hipofizar, care stimulează proliferarea țesutului glandei parauretrale. In acelasi timp, partea initiala prostatica a uretrei este extinsa, diametrul acesteia scade datorita portiunii proeminente a lumenului, care creeaza rezistenta la fluxul de urina din vezica urinara. Retenția urinară cronică și, ca rezultat, extinderea ureterelor, pelvisului, ceștilor. Încălcarea rezultată a urodynamicii este complicată în continuare de prostxta pielonefritei cronice și a insuficienței renale. Mortalitatea dintr-o boală, cum ar fi adenomul de prostată, apare în principal din 3 cauze: uremia, sepsisul și complicațiile intervențiilor chirurgicale.

Singurii factori de risc pentru o boală, cum ar fi adenomul de prostată, sunt îmbătrânirea și nivelul androgenilor din sânge. Rolul altor factori în dezvoltarea BPH – cum ar fi activitatea sexuală, starea socială și maritală, consumul de Adenom de prostata referat și alcool, grupul de sânge, bolile dd inimă, diabetul și ciroza hepatică – nu a fost încă confirmată. Adenomul de prostată este cea mai frecventă boală la bărbații în vârstă și se poate manifesta la vârsta de de ani. Semnificația socială și relevanța problemei subliniază studiile demografice Adenom de prostata referat OMS care indică o creștere semnificativă a populației lumii de peste 60 de ani, inclusiv a bărbaților, care este în mod semnificativ înaintea creșterii populației în ansamblu. Acest model global este caracteristic țării noastre. Statisticile privind incidența bolii se bazează pe studii clinice și patologice.

Adenomul de prostata (hipertrofia prostatica benigna)

Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament

Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta apare în special după vârsta de de ani și împiedică buna funcționare a sistemului urinar. În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor. Află în cele ce urmează care sunt cauzele care duc la apariția adenomului de prostată, cum se manifestă și cum poate evolua în timp, dar și cum poate fi tratat. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane Adenom de prostata referat poate cântări până la 28 de grame. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai mare parte a lichidului din materialul seminal.

Totuși, în cele mai multe cazuri, prostata se mărește și poate provoca disconfort la urinare, iar dacă nu este proshata la timp, poate provoca alte complicații. E Adenim de menționat Adenom de prostata referat prostata trece prin două cicluri de creștere.

Lasă un răspuns