Alimente permise. Sus. Se considera ca o dieta bogata in fructe, legume si grasimi sanatoase are un efect benefic si protector asupra prostatei. Alimentele specifice cunoscute pentru aceste avantaje sunt reprezentate de: Somon – acest peste este bogat in grasimi sanatoase care contin acizi grasi Omega Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament. Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. În adenomul de prostată, boală cunoscută şi sub denumirea de hiperplazia benignă a prostatei (HBP), se recomandă o alimentaţie predominant vegetariană, cu multe, Alimentele pe care le consumi si stilul de viata au un impact major asupra riscului de a dezvolta probleme de prostata si in special cancer la prostata. Potrivit expertilor si studiilor legate de nutritie, se estimeaza ca optiunile alimentare influenteaza pana la 90% din cancerul de prostata, sani, pancreas si colon.
Adenom benign de prostata alimente interzise
La Universitatea Heinrich-Heine, Germania, un centru de cercetare al Licopenului din rosii, s-a ajuns la urmatoarele concluzii: – licopenul se gaseste in testicule, prostata si glande suprarenale; – licopenul este un Antioxidant extrem de puternic, prevenind deteriorarea pe care radicalii liberi o cauzeaza ADN-ului celulelor; – intervine in mecanismele care controleaza cresterea celulara. Zahar Acesta stimuleaza cresterea celulelor canceroase, dupa cum sugereaza mai multe cercetari. Acest factor poate accelera multiplicarea celulelor prostatei. Iata ce impact are dieta asupra sanatatii acestei glande, dar si ce regim alimentar este recomandat pentru barbatii care sufera de boli ale prostatei! Adesea, această afecțiune este asociată cu înaintarea în vârstă și cu Adenom benign de prostata alimente interzise nivelului de hormoni.
Regimul alimentar al acestor bolnavi va cuprinde un consum curent de ceapă, usturoi, pătrunjel, dovlecei, varză, nuci şi fructe coacăze negre, zmeură şi, mai ales, pere – câte g zilnic, Adenom benign de prostata alimente interzise de săptămâni. Colitele Stil de viaţă. Totusi apar noi dovezi care subliniaza importanta lui in organism. Cele mai frecvente simptome ale adenomului de prostată sunt: Prostata face parte din glandele seminale, ea secretand plasma seminala, din care la randul ei, se formeaza sperma.
Alte surse de licopen le intalnim in: papaya, grepfrut roz, pepene, morcovi, ardei rosii, caise si varza rosie. 3. Susanul si semintele de dovleac. S-a demonstrat ca susanul si dovleacul, alimente bogate in zinc pot ajuta la reducerea simptomelor urinare joase determinate de o prostata marita. Adevarul este ca nu exista nicio cale sigura de a preveni cancerul de prostata.
Rezultatele studiilor sunt contradictorii si nu se cunosc inca modalitati clare de preintampinare a dezvoltarii cancerului prostatic. In general, medicii recomanda ca barbatii care au o predispozitie accentuata de a manifesta cancer de prostata sa urmeze un stil de viata sanatos. Acest stil de viata trebuie sa includa un plan alimentar echilibrat si efectuarea de,
Alimente recomandate pentru o prostata marita
Legumele crucifere — broccoli, conopida sau varza fac parte din familia cruciferelor si sunt recomandate pacientului care sufera de afectiuni ale prostatei. Totuși, dimensiunea prostatei nu determină neapărat severitatea simptomelor. Wlimente toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma aceste rezultate. Chiar si in ceea ce priveste beingn de plamani se crede ca alimentatia isi pune pecetea. Descriere: Dr. Febra Stil de viaţă. Tratamentul pentru o prostata marita poate varia de la efectuarea unor schimbari knterzise in stilul de viata si alimentatie pana la medicamente si interventii chirurgicale.
La tineri, cauza este probabil de natura psihologica, in timp ce la barbatii in varsta, cauza este mai degraba una organica. Rosiile, pe Adenom benign de prostata alimente interzise 2 in topul preferintelor romanilor Tomatele sau rosiile sunt unele din cele mai importante legume din alimentatia omului, care pot fi consumate in stare proaspata sau ca ingredient Adenom benign de prostata alimente interzise diferite feluri de mancare.
Spre deosebire de beta-caroten, licopenul nu se transforma in vitamina A. Datorita acestui fapt, despre licopen s-a crezut ca nu este important din punct de vedere fiziologic. Totusi apar noi dovezi care subliniaza importanta lui in organism. La Universitatea Heinrich-Heine, Germania, un centru de cercetare al Licopenului din rosii, s-a ajuns la urmatoarele concluzii: – licopenul se gaseste in testicule, prostata si glande suprarenale; – licopenul este un Antioxidant extrem de puternic, prevenind deteriorarea pe care radicalii liberi o cauzeaza ADN-ului celulelor; – intervine in mecanismele care controleaza cresterea celulara.
In absenta lui, celulele se produc intr-o maniera mai dezordonata. Diverse studii efectuate la Universitatea Harvard SUA , arata ca barbatii care consuma in mod regulat rosii proaspete, precum si sos sau suc de rosii, au un risc mult mai scazut de cancer de prostata. Acest fapt se explica usor daca tinem cont de faptul ca rosia este alimentul cel mai bogat in Licopen, carotenoidul care protejeaza celulele prostatei de oxidare si cresterea anormala.
Consumul regulat de rosii sub orice forma, s-a demonstrat ca este un factor important in prevenirea cancerului de prostata, unul dintre cele mai frecvente cancere printre barbati. Tinand cont de ceea ce se cunoaste despre efectul Licopenului asupra tesutului prostatic si din alte studii ce sustin consumul de rosii pe termen lung in vederea prevenirii adenomului de prostata, se poate deduce ca, in urma consumului regulat de rosii se obtine un efect pozitiv asupra functionarii prostatei in general.
Pe langa faptul ca previne degenerarea canceroasa a celulelor prostatice, rosiile pot reduce si cresterea excesiva a prostatei adenomul benign sau hipertrofia , care este atat de intalnita la barbatii trecuti de 50 de ani. Alte surse de licopen le intalnim in : papaya, grepfrut roz, pepene, morcovi, ardei rosii, caise si varza rosie. S-a demonstrat ca susanul si dovleacul, alimente bogate in zinc pot ajuta la reducerea simptomelor urinare joase determinate de o prostata marita. Deficitele cronice de zinc s-au dovedit a creste potentialul de a dezvolta HBP. Utilizarea suplimentelor de zinc sau cresterea consumului de zinc prin alimente poate ajuta la reducerea simptomelor urinare asociate cu o prostata marita.
Zincul se gaseste in fructe de mare si mai multe tipuri de seminte si nuci, cum ar fi susanul si dovleacul. Ceaiul verde Ceaiul verde, considerat un aliment de pret, incarcat cu valoare nutritiva, este in mod constant studiat pentru beneficiile sale potentiale pentru sanatate. Unul dintre efectele pozitive a ceaiului verde este cel asupra glandei prostatei.
Ceaiul verde actioneaza prin suprimarea stresului oxidativ si diminuarea markerilor inflamatorii, are efect antioxidant, anti-proliferativ si anti-inflammator. Un studiu a facut legatura dintre imbunatatirea simptomatologiei urinare joase si consumul general de ceai. Studiul a constatat ca barbatii care au suplimentat cu un amestec de ceai verde si ceai negru de mg au aratat un flux imbunatatit de urina, inflamatie redusa si imbunatatiri ale calitatii vietii dupa 6 saptamani de consum.
Alte efecte benefice au fost scaderea reziduului vezical cantitatea de urina ramasa in vezica urinara dupa o mictiune completa si imbunatatirea functiei sexuale. Cu toate ca nu exista dovezi pe studii mari, adaugarea ceaiului verde in dieta ar putea avea beneficii pentru sanatatea prostatei. Nutritionistii si medicii sunt ingrijorati de Generalitati Conform ultimelor studii, riscurile afectarii, pe termen lung, a sanatatii celor care doneaza rinichi sunt destul de scazute. Inclusiv acesti donatori pot trai la fel de mult ca si alte persoane de acelasi sex, varsta si grup etnic.
Persoanele care doneaza rinichi vor fi supusi unei serii de investigatii pentru depistarea cancerului, diabetului, hipertensiunii arteriale si a functiei renale, inainte de interventia chirurgicale. Ca atare, acesti oameni ar avea o stare de sanatate mai buna decat majoritatea oamenilor. Cercetatorii au analizat starea de sanatate a donatorilor de rinichi in urmatorii ani, dupa donatie. Foarte putini dintre acestia au manifestat vreo afectiune si cele prezente au avut legatura cu inaintarea in varsta, mai degraba, decat cu donarea unui rinichi. In prezent, numarul de donatori de rinichi vii este in crestere. Riscuri Care ar fi totusi, riscurile in cazul donarii rinichilor? Starea de sanatate a donatorilor vii trebuie sa fie cel putin Rosiile, pe locul 2 in topul preferintelor romanilor Tomatele sau rosiile sunt unele din cele mai importante legume din alimentatia omului, care pot fi consumate in stare proaspata sau ca ingredient in diferite feluri de mancare.
Acestea sunt printre legumele cel mai des consumate, dupa cartofi.
Gustoase si aproape indispensabile din bucatarie, rosiile aduc multe beneficii sanatatii. Rosia este apreciata datorita gustului ei dar si avantajelor pe care le ofera sanatatii. Desi pot fi consumate tot timpul anului, datorita culturilor din sera, valoarea lor nutritiva este mai ridicata si gustul este mai intens atunci cand sunt cultivate in gradini, la soare, in lunile de vara iunie pana in septembrie. Compozitia chimica a tomatelor Exista diverse soiuri de rosii, de la cele rotunde – suculente, cele ovale – carnoase si pana la cele mici cu gust dulce, cherry, dar toate au aceleasi proprietati nutritive, fiind o sursa importanta de: – potasiu, fosfor, magneziu, fier – necesare Generalitati Un produs nutraceutic este un produs alimentar sau o parte a unui produs alimentar natural a carei utilizare este benefica pentru sanatate, atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea unor boli.
Sucul de grapefruit contine o serie de compusi care au efecte pozitive in cazul rigidizarii arterelor ateroscleroza si diminueaza riscul aparitiei cancerului. Sucul de grapefruit poate fi considerat un produs nutraceutic clasic.
Cu toate acestea, in cazul multor persoane, care folosesc diverse medicamente, consumul de suc de grapefruit poate avea consecinte nu tocmai placute. Se pare ca sucul de grapefruit poate interactiona in mod direct sau indirect intr-un mod semnificativ cu o serie de medicamente. Interactiunea grapefruitului cu medicamantele Sucul de grapefruit este consumat de foarte multi oameni la micul dejun, atunci cand se utilizeaza multe medicamente.
Interactiunea acestui fruct cu medicamentele a fost descoperita intamplator de un grup de cercetatori O echipa de cercetatori a reusit sa demonstreze ca prin consumul unei cantitati mari de legume picante poate fi prevenita aparitia unor tipuri de cancer. Echipa de cercetatori italieni a descoperit ca persoanele cu o dieta bogata in ceapa, usturoi si alte legume din genul Allium au un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer decat persoanele care evita aceste legume. In acest studiu, echipa de cercetatori a folosit datele de la mai multe studii d [continuare].
Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului.
Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin.
Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi.
Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in Generalitati Soarele straluceste, temperaturile sunt in crestere. Vara este sezonul in care dam jos din straturile de haine, dar poate fi si o buna oportunitate sa dam jos din kilogramele in plus. Acum este timpul sa obtinem greutatea pe care ne-o dorim, iar natura ne poate ajuta din plin. Desigur, putem alege o dieta drastica, foarte restrictiva in speranta ca astfel vom arde caloriile in plus, dar nu ar fi mai bine sa alegem o dieta bazata pe diversitatea de fructe si legume ce caracterizeaza vara?
Kilogramele se vor reduce, iar sanatatea organismului nu va avea deloc de suferit, dimpotriva: vitaminele si minerale esentiale ii vor stimula functiile vitale si vor face minuni pentru intregul dumneavoastra corp. Este un trend natural ca vara sa mancam mai putin si mai sanatos, iar acum aceasta tendinta generala poate fi urmata foarte usor, fara sa apara senzatia de deprivare sau restrictie.
Daca urmati recomandarile specialistilor si veti consuma zilnic echivalentul a Generalitati Daca ar fi sa faceti doar 5 lucruri pentru a va mentine sanatatea la cote maxime, care ar fi acestea? Stilul de viata nesanatos, ritmul alert al fiecarei zile, stresul permanent, dieta necorespunzatoare, toate constituie factori de risc pentru majoritatea problemelor grave de sanatate cu care se confrunta omul modern: boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet, cancere.
Iata in continuare 5 sfaturi utile si usor de urmat pe care specialistii le aduc in atentia tuturor celor care doresc sa isi pastreze sanatatea sau sa o imbunatateasca. Exercitii fizice regulate Asa cum spalatul pe dinti face parte din rutina fiecarei zile, asa si antrenamentul fizic trebuie integrat in programul cotidian.
Nu mai stati in fata televizorului sau computerului – ridicati-va si faceti sport minim 30 de minute in fiecare zi. Efectele benefice nu vor intarzia sa apara si se vor reflecta atat in imbunatatirea conditiei fizice cat si a celei psihice.
Generalitati Cateterul urinar este un tub flexibil de plastic folosit pentru drenarea urinei din vezica in cazul imposibilitatii de a urina. Un medic va introduce cateterul in vezica prin uretra. O data introdus cateterul in vezica urinara un mic balon este umflat pentru a-l mentine in pozitie.
Cateterul permite drenarea urinei din vezica urinara intr-o punga atasata de coapsa. Un cateter urinar devine necesar in urma mai multor probleme medicale cum ar fi: prostata marita, imposibilitatea de a urina sau dupa o interventie chirurgicala la nivelul pelvisului sau cailor urinare. De asemenea un cateter urinar este instalat daca partea inferioara a corpului este paralizata. Ingrijirea cateterului Este recomandata spalarea pe maini, atat inainte cat si dupa intrarea in contact cu cateterul.
Sfatul medicului trebuie urmat intocmai. Pacientul trebuie sa se asigure ca urina curge in punga de drenaj si ca tubul sa nu fie rasucit sau blocat. Este de asemenea recomandat sa se Generalitati Disfunctie erectila poate aparea la orice varsta.
La tineri, cauza este probabil de natura psihologica, in timp ce la barbatii in varsta, cauza este mai degraba una organica.
In mod normal disfunctia erectila nu poate cauza dureri abdominale. In cazul in care apare acest simptom la un barbat cu disfunctie erectila, va recomandam sa consultati un medic specialist. Cauze Bolile asociate cu disfunctia erectila sunt diabetul zaharat, ateroscleroza, hipertensiunea arteriala, bolile neurologice si o varietate de interventii chirurgicale.
Printre interventiile chirurgicale care pot cauza disfunctii erectile se numara cele pentru cancer prostatic, interventiile la nivelul rectului ultima parte a intestinului gros , interventiile neurochirurgicale si la nivelul coloanei vertebrale lombare. Radioterapia in cancerul Carnea rosie este daunatoare atat in cazul prostatei marite, cat si in caz de cancer prostatic. Acest lucru este valabil si pentru carnea procesata. Produsele lactate — nici produsele lactate nu sunt benefice in caz de boli ale prostatei. Un studiu arata ca un consum regulat de lapte poate accelera evolutia cancerului prostatic.
Acestea pot fi inlocuite cu variante vegetale precum laptele de soia, de cocos, de migdale ori cu tofu. Alimentele bogate in sodiu — preparatele foarte sarate, semi-preparatele si alimentele la conserva contin cantitati mari de sodiu.
Un consum mare de sare agraveaza simptomele neplacute ale hiperplaziei benigne de prostata asa ca e indicat sa se limiteze aportul de sodiu. Cofeina si alcoolul — ambele au efecte diuretice puternice, ceea ce inseamna ca accentueaza nevoia urgenta de a merge la toaleta. Pacientul care sufera de prostata marita sau de prostatita ar trebui sa limiteze consumul pentru ca altfel poate avea de-a face cu o agravare a simptomatologiei.
Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam sÄ intri pe adresa de email înscrisÄ Ã®n formular Èi sÄ confirmi potrivit instrucÈiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastrÄ. Ãn funcÈie de providerul tÄu de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de pânÄ la 30 de minute. Login Ãnregistrare. Èine-mÄ minte.
Recuperare parolÄ. LogheazÄ-te cu facebook. LogheazÄ-te cu google. Follow us. AfecÈiunile prostatei. Ãngrijire Èi lifestyle în afecÈiunile prostatei Regimul la pacientii cu afectiuni ale prostatei Cele mai frecvente afectiuni ale prostatei sunt hiperplazia benigna de prostata, cancerul prostatic si prostatita.
Alimente evitat prostata
În adenomul de prostată, boală cunoscută şi sub denumirea de hiperplazia benignă a prostatei HBPse recomandă o alimentaţie predominant vegetariană, Adenom benign de prostata alimente interzise multe crudităţi şi consum ridicat de lichide sub formă de sucuri. Regimul alimentar al acestor bolnavi va cuprinde un consum curent de ceapă, usturoi, pătrunjel, dovlecei, varză, nuci şi fructe coacăze negre, zmeură şi, mai ales, pere – câte g zilnic, timp de săptămâni. Sunt indicate preparate alimentare care conţin vitaminele C şi E, sărurile minerale cu zinc şi magneziu, Adenom benign de prostata alimente interzise şi acizi graşi nesaturaţi. De două ori pe săptămână sunt indicate zile cu regim de cruţare.
De 3 ori pe zi, înainte de mese, se vor consuma linguri de seminţe de dovleac, decojite şi neprăjite, însumând circa g zilnic şi o linguriţă de ulei din seminţe de dovleac, luată seara, la culcare. Eficient este laptele din sâmburi de dovleac, neprăjiţi şi zdrobiţi, care se macerează în apă fierbinte. În caz de retenţie urinară acută, se începe o cură de 3 săptămâni cu extract din boabe de grâu, care se fierb, la foc redus, într-un litru de apă, până când grâul se înmoaie; se lasă să macereze acoperit timp de 10 ore într-un vas de sticlă, după care se strecoară şi se consumă câte Adenom benign de prostata alimente interzise în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, înainte de micul dejun. Tratamentul se repetă de două ori pe an. Se vor evita mesele abundente, alcoolul şi fumatul în mod categoriccafeaua, ciocolata, ceaiul negru, alimentele şi băuturile fermentate şi greu digerabile, acriturile, produsele lactate acrite, borşul crud, bulionul, dulciurile rafinate, condimentele tari ardei iute, piper, hrean, scorţişoarăfructele prea acre.
Regimul alimentar recomandat bolnavilor cu HPB
Hiperplazia prostatica benigna BPH este o patologie specifica barbatilor, care reprezinta o marire de volum a prostatei, cea mai frecventa afectiune urologica la df peste 50 ani, afectand aproximativ jumatate dintre barbatii cu varsta peste 80 de ani. Hiperplazia benigna Adenom benign de prostata alimente interzise prostata NU este cancer de prostata. Pe masura ce prostata creste in dimensiuni, aceasta constricta uretra, determinand diverse simptome cum ar fi: fluxul urinar slab, golirea incompleta a vezicii urinare, urinarea mai frecventa in deosebi noaptea si jena mictionala. Incidenta hiperplaziei prostatice benigne BPH creste treptat. Protsata medicatia cronica s-a dovedit a fi utilia in tratamentul BPH, efectele adverse asociate cu utilizarea lor au determinat cautarea unor metode alternative de gestionare a acestei patologii.